Tinctura de urzica 50ml Mărește

Tinctura de urzica 50ml

Producator: Dacia Plant

Tinctura de urzica 50ml

More details

Lei 9.10

 • TINCTURĂ DE URZICĂ
  (Urtica dioica)
  Soluţie hidroalcoolică

   

  TINCTURA DE URZICĂeste o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Urtica dioica. 
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
  În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  DESPRE  URZICĂ:
  Urzica face parte din familia Urticaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze opuse, lanceolate, ascuţite la vârf  şi dinţate pe margini. Atât tulpina cât şi frunzele sunt prevăzute cu peri urzicători. Denumirea ştiinţifică a plantei Urtica provine din verbul latin ,,urere'' care înseamnă ,,a arde'', datorită arsurilor care apar la atingerea atât a tulpinei cât şi a frunzelor, iar termenul ,,dioica'' înseamnă ,,două case'' şi se datorează faptului că urzica are flori unisexuat-dioice. Cunoscută din cele mai vechi timpuri, planta apare în medicina tradiţională africană unde se folosea sub formă de pulbere pentru prizat în hemoragii nazale şi menstruaţii abundente. Amerindienii utilizau ceaiul de urzică pentru a opri sângerările uterine care apăreau după naştere. În medicina tradiţională era considerată a fi una din principalele surse de fier şi săruri minerale esenţiale organismului şi se întrebuinţa în stări de anemie, astenie, demineralizare şi convalescenţă.

  Contribuie la

  INTERN:
  - formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei
  - reducerea stărilor de oboseală şi epuizare
  - îmbunătăţirea tonusului şi rezistenţei organismului
  - eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp
  - detoxifierea organismului
  - eliminarea tendinţei de evacuare rapidă a scaunului
  - reducerea riscului de sângerare
  - eliminarea toxinelor acumulate la nivelul pielii
  - reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor
  - menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge
  - menţinerea sănătăţii prostatei.

  EXTERN:
  - reducerea riscului de sângerare
  - reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale
  - menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului.

  Precautii

  Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică). 

  Contraindicatii

  Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
  Alergie la urzică, tratamente care nu permit consumul de alcool.

  Administrare

  INTERN:
  Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o  linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
  Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100ml apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

  EXTERN:
  - pentru reducerea riscului de sângerare se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea pielii,
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se aplică local sub formă de comprese sau badijonaj cu soluţia diluată, obţinută în modul următor: se pune tinctura într-un vas deschis şi se lasă până se evaporă ½ din cantitatea de alcool, după care se amestecă în proporţii egale cu apă, 
  - pentru menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului se fricţionează pielea capului cu tinctură de 2-3 ori pe săptămână.

  Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., urzică (Urtica dioica), părţi aeriene, 27%.
  Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7 
  Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Tinctura de urzica 50ml

Tinctura de urzica 50ml

Tinctura de urzica 50ml

30 alte produse din aceeași categorie: