Tinctura de trei frati patati 50ml Mărește

Tinctura de trei frati patati 50ml

Producator: Dacia Plant

Tinctura de trei frati patati 50ml

More details

Lei 9.10

 • TINCTURĂ DE TREI-FRAŢI-PĂTAŢI
  (Viola tricolor)
  Soluţie hidroalcoolică

                      
  TINCTURA DE TREI-FRAŢI-PĂTAŢIeste o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Viola tricolor
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. 
  În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  DESPRE  TREI-FRAŢI-PĂTAŢI:
  Trei-fraţi-pătaţi face parte din familia Violaceae, fiind o plantă erbacee, heliofilă care are frunzele inferioare ovate, iar cele superioare alungit-lanceolate. Florile au petale diferit colorate, astfel petala inferioară, mai mare, este galbenă, petalele laterale putând fi galbene sau violet-albăstrui, iar  cele superioare sunt violet-închis sau galbene. Creşte în lunci umede, la marginea pădurilor, în fâneţe, poieni şi stâncării din zona de deal. În medicina tradiţională planta se folosea pentru tratarea alergiilor. Se mai numeşte barba-împăratului, catifeluţe, flori-domneşti, frăţiori, pansele-sălbaticee, viorea etc.

  Contribuie la

  INTERN:
  - reducerea disconfortului datorat factorilor de natură alergică
  - menţinerea sănătăţii aparatului respirator
  - eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp
  - detoxifierea organismului.

  EXTERN:
  - reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii.

  Precautii

  Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică). 

  Contraindicatii

  Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
  Alergie la trei-fraţi-pătaţi, tratamente care nu permit consumul de alcool.

  Administrare

  INTERN:
  Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
  Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

  EXTERN:
  Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea acesteia.

  Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 65% vol., trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor), părţi aeriene, 20%. Raport plantă/alcool etilic – 1:5 Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Tinctura de trei frati patati 50ml

Tinctura de trei frati patati 50ml

Tinctura de trei frati patati 50ml

30 alte produse din aceeași categorie: