Tinctura de ghimbir 50ml Mărește

Tinctura de ghimbir 50ml

Producator: Dacia Plant

Tinctura de ghimbir 50ml

More details

Lei 9.10

 • TINCTURĂ DE GHIMBIR
  (Zingiber officinale)
  Soluţie hidroalcoolică

   

  TINCTURA DE GHIMBIReste o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din rădăcini proaspete de ghimbir (Zingiber officinale). 
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. 
  În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  DESPRE  GHIMBIR:
  Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, fiind o plantă erbacee de la care se foloseşte rizomul, datorită compoziţiei sale bogate în uleiuri volatile. Originar din Asia tropicală, ghimbirul este o plantă cunoscută şi utilizată de peste 3000 de ani. În medicina tradiţională chineză, indiană şi japoneză, rizomii de ghimbir se utilizau datorită efectului încălzitor, pentru creşterea capacităţii digestive, în stări de balonare, greaţă, vomă, precum şi în afecţiuni respiratorii caracterizate de amplificarea calităţii de rece (astm bronşic, sinuzită etc.). Ghimbirul a fost adus din India de către negustorii arabi, care îl comercializau în Grecia Antică şi Imperiul Roman. După căderea acestuia,  ghimbirul a dispărut din Europa, pentru a fi reintrodus abia în secolul al XI-lea. Primul tratat  medical care descrie aceasta plantă a fost scris în secolul al XIII-lea de către doctorul Rhiwallow şi cei trei fii ai săi, la ordinul prinţului de South Wales. Regina Elisabeta I era o mare iubitoare de ghimbir, ea consumând pentru prima dată turtă dulce cu ghimbir, aliment care a devenit tradiţional cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. În Africa, planta a fost introdusă  în secolul al XV-lea, ea fiind utilizată de băştinaşi în cazurile de malarie şi febră galbenă. În prezent ghimbirul  este cultivat în ţările tropicale din întreaga lume.

  Contribuie la

  INTERN:
  - funcţionarea normală a digestiei
  - reducerea flatulenţei după consumul de alimente
  - reducerea disconfortului asociat răului de mişcare
  - menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge
  - creşterea poftei de mâncare
  - buna funcţionare a circulaţiei periferice
  - eliminarea senzaţiei de rece (frig) din organism
  - menţinerea în limite normale a greutăţii corporale
  - protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
  - menţinerea flexibilităţii normale a articulaţiilor.

  EXTERN:
  - reducerea disfuncţiilor articulare
  - reducerea sensibilităţii la frig.

  Precautii

  Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică). 

  Contraindicatii

  Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
  Alergie la ghimbir, tratamente care nu permit consumul de alcool.

  Administrare

  INTERN:
  Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.
  Copii 7-14 ani: câte 5-20 picături de tinctură diluate în 100 ml apă (jumătate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

  EXTERN:
  - pentru reducerea disfuncţiilor articulare se aplică extern sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Înaintea administrării produsului se recomandă aplicarea locală a unei creme cu extract de plante, argilă sau răşină;
  - pentru reducerea sensibilităţii la frig (în special în perioadele de iarnă), se fricţionează extremităţile cu tinctură de ghimbir.

  Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., ghimbir (Zingiber officinale), rădăcini, 44%.
  Raport plantă/alcool etilic – 1:2 
  Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Tinctura de ghimbir 50ml

Tinctura de ghimbir 50ml

Tinctura de ghimbir 50ml

30 alte produse din aceeași categorie: