Tinctura de coada calului 50ml Mărește

Tinctura de coada calului 50ml

Producator: Dacia Plant

Tinctura de coada calului 50ml

More details

Lei 9.10

 • TINCTURĂ  DE COADA-CALULUI
  (Equisetum arvense)
  Soluţie hidroalcoolică

  TINCTURA DE COADA-CALULUI este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Equisetum arvense. 
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. 
  În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  DESPRE  COADA-CALULUI:
  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae, fiind cunoscută şi folosită în medicina tradiţională încă din antichitate. Dioscoride, medic şi farmacolog al Greciei Antice utiliza această plantă datorită proprietăţilor hemostatice. Coada-calului este o plantă erbacee, perenă, spontană, întâlnită în lunci umede, pe marginea apelor de munte, pe terenuri apoase, în câmpie şi în regiunea montană. În medicina tradiţională, coada-calului se folosea pentru tratarea edemelor, afecţiunilor urinare şi hemoragiilor. Se mai numeşte barba-ursului, bota-calului, bota-cucului, coada-iepei, coada-mânzului, iarbă-de-cositor, mânzoaică, peria-ursului etc.

  Contribuie la

  INTERN:
  - funcţionarea normală a sistemului urinar, prin ameliorarea diurezei
  - reducerea riscului de sângerare,
  - reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor
  - procesul de remineralizare al ţesutului osos
  - consolidarea ţesutului conjunctiv prin stimularea sintezei de colagen.

  EXTERN:
  - reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor 
  - menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului
  - reducerea transpiraţiei abundente.

  Precautii

  Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

  Contraindicatii

  Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
  Alergie la coada-calului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

  Administrare

  INTERN:
  Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
  Copii între 7 şi 14 ani: câte  7-30 de picături de tinctură diluate în 100 ml de apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

  EXTERN:
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor se aplică sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Înaintea administrării produsului se recomandă aplicarea locală a unei creme cu extract de plante, argilă sau răşină;
  - pentru menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului se fricţionează pielea capului cu tinctură, de 2-3 ori pe săptămână. Pentru creşterea eficienţei se poate asocia cu tinctură de ardei-iute şi tinctură de mesteacăn (la o lingură de ardei-iute se adaugă 2 linguri de tinctură de mesteacăn şi 2 linguri de tinctură de coada-calului); 
  pentru reducerea transpiraţiei abundente se fac spălături locale cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguriţe de tinctură la 100 ml de apă (jumătate de pahar).

  Ingrediente: apă purificată; alcool etilic 45% vol.; coada-calului (Equisetum arvense) - părţi aeriene (27%). 
  Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7 
  Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Tinctura de coada calului 50ml

Tinctura de coada calului 50ml

Tinctura de coada calului 50ml

30 alte produse din aceeași categorie: