Tinctura de cimbrisor 50ml Mărește

Tinctura de cimbrisor 50ml

Producator: Dacia Plant

Tinctura de cimbrisor 50ml

More details

Lei 9.10

 • TINCTURĂ DE CIMBRIŞOR
  (Thymus serpyllum)
  Soluţie hidroalcoolică

  TINCTURA DE CIMBRIŞOR este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Thymus serpyllum
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. 
  În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  DESPRE  CIMBRIŞOR:
  Cimbrişorul face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust mic, heliofil, cu ramuri culcate la pământ, care prind rădăcini, din care cresc numeroase tulpini. Frunzele, mici şi opuse, au un miros puternic aromat, iar florile sunt de culoare roz-violaceu. Creşte pe dealuri, pajişti, păşuni alpine, fâneţe, ogoare, pe marginea drumurilor, pe soluri aride, pietroase, nisipoase, formând mici tufe.  În medicina tradiţională, cimbrişorul se folosea în afecţiuni respiratorii, urinare şi pentru îmbunătăţirea digestiei. Se mai numeşte balsamă, buruiană-de-balsam, cimbrişor-de-câmp, cimbrişor-sălbatic, lămâiţă, iarba-cucului, cimbru-sălbatic, tămâiţă, serpunel, cimbrul-ciobanului etc.

  Contribuie la

  INTERN:
  - menţinerea sănătăţii laringelui, traheei şi bronhiilor
  - funcţionarea normală a digestiei
  - creşterea poftei de mâncare
  - producerea şi eliminarea bilei
  - eliminarea flatulenţei după consumul de alimente
  - menţinerea sănătăţii tractului urinar.

  EXTERN:
  - reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii
  - menţinerea sănătăţii cavităţii bucale.

  Precautii

  Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

  Contraindicatii

  Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
  Alergie la cimbrişor, tratamente care nu permit consumul de alcool.

  Administrare

  INTERN:
  Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.
  Copii  între 7 şi 14 ani: câte  7-30 de picături de tinctură diluate în 100 ml apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, înainte de mese. 

  EXTERN:
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea pielii;
  - pentru menţinerea sănătăţii cavităţii bucale se fac spălături locale cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguriţe de tinctură la 100 ml de apă (1/2 de pahar).

  Ingrediente: apă purificată; alcool etilic 40% vol.; cimbrişor (Thymus serpyllum) – părți aeriene (27%).
  Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7
  Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Tinctura de cimbrisor 50ml

Tinctura de cimbrisor 50ml

Tinctura de cimbrisor 50ml

30 alte produse din aceeași categorie: