Tinctura de afin 50ml Mărește

Tinctura de afin 50ml

Producator: Dacia Plant

Tinctura de afin 50ml

More details

Lei 9.10

 • TINCTURĂ DE AFIN
  (Vaccinium myrtillus)

  TINCTURA DE AFIN este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Vaccinium myrtillus, aceasta fiind utilizată în medicina tradiţională în afecţiuni oculare şi diabet zaharat. 
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. 
  În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  DESPRE AFIN:
  Afinul face parte din familia Ericaceae, fiind un arbust mic, cu tulpini târâtoare, de culoare verde. Frunzele sunt rotund-ovate până la eliptice iar florile, de culoare roz-palide, au petalele unite în partea de sus sub formă de clopoţel. Fructele de culoare negru-albăstrui au formă sferică, fiind zemoase, cu suc violaceu şi gust plăcut dulce-acrişor. Creşte în regiunile alpine, la altitudini de până la 2000-2500 m, pe versanţii umbriţi şi umezi, în pădurile de conifere,  pe stânci şi pajişti montane. În medicina tradiţională se folosea pentru tratarea bolilor de ochi, diabet zaharat şi fragilitate capilară. Se mai numeşte afene, afin-de-munte, afine-negre, afinghi, asine, coacăză, pomuşoare, cucuzie.

  Contribuie la

  INTERN:
  - menţinerea în concentraţii normale a glucozei din sânge
  - protejarea şi regenerarea vaselor capilare sanguine din piele şi retină
  - menţinerea în concentraţii normale a acidului uric din sânge
  - reducerea riscului de sângerare
  - eliminarea tendinţei de evacuare rapidă a scaunului
  - detoxifierea tractului intestinal (prin eliminarea florei de fermentaţie şi putrefacţie)
  - detoxifierea tractului urinar.

  EXTERN:
  - reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale.

  Precautii

  Persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent vor fi ţinute sub strictă supraveghere, prin înregistrarea zilnică a valorilor glicemiei şi ajustarea dozelor de insulină în funcţie de noile valori obţinute.
  Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică). 

  Contraindicatii

  Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare. Alergie la afin, tratamente care nu permit consumul de alcool.

  Administrare

  INTERN: 
  Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

  EXTERN:
  Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se aplică local sub formă de comprese sau badijonaj cu soluţia diluată, obţinută în modul următor: se pune tinctura într-un vas deschis şi se lasă până se evaporă ½ din cantitatea de alcool, după care se amestecă în proporţii egale cu apă.

  Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., afin (Vaccinium myrtillus),  părţi aeriene (27%). 
  Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7.
  Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Tinctura de afin 50ml

Tinctura de afin 50ml

Tinctura de afin 50ml

30 alte produse din aceeași categorie: