Glicemonorm forte 60cpr Mărește

Glicemonorm forte 60cpr

Producator: Dacia Plant

Glicemonorm forte 60cpr 

More details

Lei 35.00

 • GLICEMONORM  FORTE
  Menţine glicemia în limite normale

  GLICEMONORM FORTE este un produs obţinut prin asocierea a două extracte din plante medicinale şi o sare organică a cromului, care favorizează menţinerea concentraţiei serice a glucozei în limitele normale.

  Rețeta inovativă a produsului este realizată de Prof. Univ. Dr. Farm. Ursula Stănescu, membru al Academiei de Științe medicale din România, un nume de referință în domeniul fitoterapiei.
  Este un produs aflat sub controlul curent de calitate al Disciplinei de Farmacognozie al Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie ,,Gr. T. Popa” Iași.

  GLOSAR - DIABETUL ZAHARAT DE TIP 2.
  Diabetul zaharat de tip 2 este o boală degenerativă care apare de regulă la persoanele trecute de 50 de ani şi se dezvoltă în timp, pe fondul unei alimentaţii excesive, a lipsei de mişcare,  a stresului şi predispoziţiei genetice.
  Iniţial, ţesutul adipos secretă şi eliberează în organism mediatori chimici, dintre care unii, proinflamatori, conduc la instalarea unei stări de inflamaţie cronică, subclinică. Odată cu aceasta, sensibilitatea celulelor adipoase şi musculare faţă de insulina endogenă scade, obligând organismul să secrete o cantitate suplimentară de hormon, până când pancreasul endocrin (celulele β-Langerhans) oboseşte.
  În fază incipientă, individul înregistrează o creştere în greutate, concomitent cu apariţia ţesutului adipos toraco-abdominal şi instalarea unei steatoze a organelor interne; boala latentă devine acută în momentul în care se instalează diabetul de tip 2, metabolismul modificându-se până la alterare.
  În timp,  glicemia creşte, celulele pancreasului (β-Langerhans) secretă insulină care contracarează activitatea cetogenă a glucagonului, dar insuficientă pentru a face faţă şi aportului alimentar de glucide. Ca urmare, eliberarea hepatică de glucoză în sânge este crescută. La aceasta se adaugă şi scăderea sensibilităţii receptorului insulinic de la nivelul celulelor ţesutului periferic faţă de insulina proprie. Odată cu instalarea hiperglicemiei, la diabetici creşte producţia de specii reactive de oxigen (SRO) imediat după masă, ceea ce atrage după sine glicozilarea unor proteine serice, cu formarea aşa-numiţilor produşi de glicozilare avansată, printre care şi hemoglobina glicozilată. Astfel se creează posibilitatea ca, în timp, să apară accidente vasculare sau infarct miocardic, accidente cerebrale, insuficienţă renală (putând merge până la dializă), retinopatii (cataractă, orbire), precum şi neuropatii (piciorul diabeticului putând ajunge la amputare).
  Din acest motiv, se impune instituirea unei conduite terapeutice complexe în diabetul de tip 2, care să nu vizeze doar normalizarea glicemiei, ci şi asigurarea unui aport de substanţe antiinflamatoare, hipolipemiante, hipocolesterolemiante, antihipertensive şi antioxidante.
  Toate acestea vin în sprijinul tratamentului medicamentos cu antidiabetice orale, dar totodată joacă un rol de prevenţie faţă de evoluţia la sindrom metabolic instalat.
  Concomitent cu medicaţia, diabeticul trebuie să adopte o dietă hipoglucidică şi hipolipidică, combinată cu multă mişcare şi un stil de viaţă sănătos.

  Contribuie la

  •menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge;
  •menţinerea tensiunii arteriale în limite normale;
  •menţinerea concentraţiilor normale ale colesterolului şi trigliceridelor în sânge.

  Contraindicatii

  Femei gravide sau care alăptează.

  Administrare

  Adulţi: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. 

  Comprimatele se înghit întregi sau sfărâmate, cu suficientă apă (minim 150 ml). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

  OBSERVAŢII:
  Se recomandă administrarea produsului în cure prelungite (peste 6 luni). După acest interval de timp se face o pauză de 2 luni, după care administrarea se poate relua. În primele 6 săptămâni se măsoară glicemia matinală, pe nemâncate şi postprandial, deoarece este posibil să fie necesară reducerea dozei de antidiabetice orale de sinteză.

  Ingrediente

  celuloză microcristalină; castravete-amar (Momordica charantia) - extract hidroalcoolic 10:1 (pe suport de maltodextrină 5%) din fructe (300 mg); măslin (Olea europaea ) - extract hidroalcoolic cu 18% oleuropeină (pe suport de maltodextrină) din frunze (100 mg); stearat de magneziu; dioxid de siliciu coloidal; picolinat de crom – cu un conţinut standardizat de crom (3+) de 12% * (0,40 mg).

  *echivalent a 48 µg Crom (3+) reprezentând 48 % din DZR (Doza Zilnică Recomandată cf. EFSA)

  Picolinatul de crom: 
  Doza zilnică recomandată:
  Adulţi: 100 mcg/zi (conform European Food Safety Authority)

  Doza maximă recomandată:
  Adulţi: 250 mcg/zi (conform World Health Organization)

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Glicemonorm forte 60cpr

Glicemonorm forte 60cpr

Glicemonorm forte 60cpr 

30 alte produse din aceeași categorie: