Ceai crusin 50gr Mărește

Ceai crusin 50gr

Producator: Dacia Plant

Ceai crusin 50gr

More details

Lei 4.10

 • CRUŞIN
  (Rhamnus frangula)


  Cruşinul face parte din familia Rhamnaceae, fiind un arbust indigen cu frunze lat-eliptice lucioase, cu marginea întreagă şi flori mici, albe-verzui, grupate în buchete. Fructele sunt mici, sferice, verzi la început, apoi roşii şi violet-negricioase atunci când ajung la maturitate. Originar din Europa şi Asia, a fost introdus în America de Nord de-abia la sfârşitul secolului al XVIII-lea, în Canada fiind naturalizat cu aproximativ 100 de ani în urmă. Creşte la câmpie, pe dealuri, în păduri de luncă, zăvoaie, pe malul apelor şi mlaştini, sporadic în regiunile montane. Se mai numeşte crasici, lemn câinesc, patachină, sălbiş.

  Contribuie la

  accelerarea tranzitului intestinal, putând fi asociat cu medicaţia antihelmintică.


  Precautii

  Nu se administrează în cure prelungite, datorită instalării obişnuinţei. 
  Tratamentul se efectuează pe perioade de 14 zile, cu pauze de minim 10 zile între cure.
  Nu se asociază cu alte medicamente orale (cu excepţia antihelminticelor) deoarece,
  împiedică absorbţia acestora, accelerând tranzitul intestinal. 

  REACŢII ADVERSE: pot apărea: disconfort abdominal, colici intestinale, diaree; urina poate fi colorată în roşu.


  Contraindicatii

  Abdomen acut chirurgical, obstrucţie intestinală, afecţiuni inflamatorii ale intestinului, boala Crohn, colită ulceroasă, apendicită, hemoroizi, sarcină, alăptare, copii sub 14 ani.

  Administrare:

  INTERN:

  - pentru accelerarea moderată a tranzitului intestinal – se prepară decoct din plantă în modul următor: o linguriţă cu vârf de plantă se adaugă la o cană  cu  apă clocotită, se fierbe timp de 15 min., apoi se lasă acoperită  încă 15 min., după care se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează o cană cu decoct seara, la culcare, în doză unică (o dată pe zi), sau câte 2 căni cu decoct pe zi, dimineaţa şi seara. 
  - pentru o accelerarea puternică şi rapidă a tranzitului intestinal – se prepară decoct din plantă în modul următor: o lingură cu vârf de plantă se adaugă la o cană cu apă clocotită, se fierbe timp de 15min., apoi se lasă acoperită încă 15min.,după care se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează o cană cu decoct seara, în doză unică (o dată pe zi).
  În cazul viermilor intestinali se administrează decoctul din plantă urmărind accelerarea puternică şi rapidă a tranzitului intestinal, după medicaţia antihelmintică.

  Ingrediente
  Crușin (Rhamnus frangula) – scoarță.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Ceai crusin 50gr

Ceai crusin 50gr

Ceai crusin 50gr

30 alte produse din aceeași categorie: