Ceai cretisoara 50gr Mărește

Ceai cretisoara 50gr

Producator: Dacia Plant

Ceai cretisoara 50gr

More details

Lei 3.40

 • CREŢIŞOARĂ
  (Alchemilla vulgaris)


  Creţişoara face parte din familia Rosaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze mari, rotunjite, reniforme, având 7 sau 9 lobi şi marginile dinţate. Florile mici, de culoare galben-verzui sunt grupate în inflorescenţe. Cunoscută încă din antichitate, creţişoara a fost utilizată în diferite tradiţii, atât pentru trezirea şi amplificarea feminităţii, cât şi pentru vindecarea afecţiunilor ginecologice, fiind o plantă asociată cu feminitatea. Creşte la marginea pădurilor, a drumurilor, în păşuni, fâneţe, pe stânci şi coaste abrupte, în zona de deal şi de munte. Se mai numeşte brumărie, creţărel, rătunjir, umbra-muntelui, umbrarul-doamnei, etc.


  Contribuie la

  INTERN:
  - combaterea riscului de sângerare;
  - funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin şi reducerea stărilor neplăcute care apar pe perioada ciclului menstrual.
  EXTERN:
  - menţinerea sănătăţii mucoasei vaginale;
  - reducerea riscului de sângerare;
  - reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale.


  Precautii

  Se administrează cu prudenţă la pacienţii cu hipercoagulabilitate sanguină. 
  Contraindicatii
  alergie la creţişoară.

  Administrare
  INTERN:

  pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.
  macerat la rece - se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de min.înainte de mese.
  infuzie - se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de min.înainte de mese.
  EXTERN: 
  - pentru menţinerea sănătăţii mucoasei vaginale se fac spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă
  - pentru reducerea riscului de sângerare se fac tamponări locale sau se aplică sub formă de comprese cu maceratul sau cu infuzia de plantă
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se fac spălături locale sau băi de şezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obţinute din plantă.

  Ingrediente
  Crețișoară (Alchemilla vulgaris) - părți aeriene

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Ceai cretisoara 50gr

Ceai cretisoara 50gr

Ceai cretisoara 50gr

30 alte produse din aceeași categorie: