Ceai coada soricelului 50gr Mărește

Ceai coada soricelului 50gr

Producator: Dacia Plant

Ceai coada soricelului 50gr

More details

Lei 3.40

 • COADA SORICELULUI
  (Achillea millefolium)


  Coada şoricelului face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze penate, păroase şi flori albe sau trandafirii. Numele ştiinţific al plantei Achillea provine de la Ahile, eroul legendar al războiului troian, care folosea coada şoricelului pentru a vindeca rănile soldaţilor săi. Planta creşte în toate zonele, de la câmpie până la regiunile subalpine. O întâlnim la marginea pădurilor, a drumurilor, în fâneţe, poieni, soluri nisipoase, în locuri însorite sau umbrite. Se mai numeşte brădăţel, coada-şoarecii, crestăţea, iarba-oilor, iarbă strănutătoare, sorocină, şorecie, etc.


  Contribuie la


  INTERN
  - funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin: 
        - îmbunătăţirea digestiei; 
        - creşterea poftei de mâncare;
        - creşterea capacităţii de eliminare a bilei în duoden;
  - reducerea spasmelor şi a riscului de contaminare bacteriană care pot apărea la nivelul căilor biliare şi tractului intestinal;
  - reducerea riscului de sângerare;
  - protejarea mucoasei gastrice.
  EXTERN:
  - favorizarea regenerării pielii;
  - reducerea riscului de sângerare;
  - eliminarea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale;
  - reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale.


  Contraindicatii
  sarcină, alăptare, alergie la coada şoricelului.

  Administrare:
  INTERN:

  pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă. 
  macerat la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
  infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol.  Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
  EXTERN: 
  - pentru favorizarea regenerării pielii şi reducerea riscului de sângerare se fac badijonări sau spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă
  - pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale se fac spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se fac spălături locale sau băi de şezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obţinute din plantă.

  Ingrediente
  Coada-șoricelului (Achillea millefolium) - părți aeriene.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Ceai coada soricelului 50gr

Ceai coada soricelului 50gr

Ceai coada soricelului 50gr

30 alte produse din aceeași categorie: