Ceai armurariu 100g Mărește

Ceai armurariu 100g

Producator: Dacia Plant

Ceai armurariu 100g

More details

Lei 4.80

 • ARMURARIU
  (Silybum marianum)


  Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă care se foloseşte de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat şi vezică biliară. Primele utilizări în scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de către medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muşcăturilor de şarpe. Planta are frunzele ovale cu nervuri prelungite marginal în câte un ghimpe lung. Florile roşii, tubuloase sunt de asemenea terminate în ghimpi. Fructele, de formă cilindrică şi culoare brun-cenuşiu se recoltează în luna septembrie. Se mai numeşte armurar, buruiana-armurării, crăpuşnic, scai pestriţ sau ciulinul laptelui.

  Contribuie la
  - protejarea şi regenerarea celulei hepatice;
  - îndepărtarea compuşilor toxici din ficat;
  - protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

  Precautii
  doze mari pot produce scaune diareice. 
  Contraindicatii
  Alergie la armurariu.

  Administrare
  INTERN: 

  pulbere - planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă. 
  macerat la rece - se prepară dintr-o lingură de plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
  infuzie - se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.   

  Ingrediente:
  Armurariu (Silybum marianum) - fructe

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Ceai armurariu 100g

Ceai armurariu 100g

Ceai armurariu 100g

30 alte produse din aceeași categorie: