Biosa Flora 250ml Mărește

Biosa Flora 250ml

Producator: Vita Crystal

Biosa Flora 250ml

More details

Lei 43.00

 • În condiţiile în care substanţele nutritive din alimentaţie nu pot fi valorificate corespunzător atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ, chiar şi un regim alimentar sănătos poate fi de prisos. În acest scop, buna funcţionare a stomacului şi tractului digestiv sunt cerinţe esenţiale. 


  Ecosistemul format din bacteriile prezente în tractul digestiv sănătos sunt cunoscute sub denumirea de floră bacteriană, aceasta fiind alcătuită din peste 400 tulpini bacteriene diferite. Tractul digestiv al omului nu conţine bacterii (adică este steril) până în momentul naşterii. 
  În cursul travaliului, fătul întâlneşte pentru prima oară aceste bacterii la nivelul canalului de naştere, care apoi ajungând în tractul digestiv încep să se înmulţească. Flora bacteriană a sugarilor hrăniţi cu lapte de mamă conţine bacterii benefice în proporţie de 95-98%. Flora bacteriană a adulţilor cu regim alimentar mixt înregistrează o scădere dramatică în numărul acestor bacterii, proporţia lor fiind de doar 10-15%.
  Cea mai mare parte a intestinului subţire este sterilă, bacteriile putând fi observate abia la capătul acestuia, în imediata vecinătate a colonului. Flora bacteriană sănătoasă este formată în principal din speciile de Lactobacilus şi Bifidobacterium pe lângă numeroase alte specii bacteriene. Abundenţa acestor bacterii joacă un rol important în împiedicarea multiplicării bacteriilor patogene şi a formării substanţelor nocive, precum şi în prevenirea bolilor infecţioase şi alergice. Importanţa microflorei intestinale în formarea sistemului imunitar, menţinerea structurii intestinale normale şi în obţinerea unui răspuns imunologic optim, este covârşitoare. 
  70% din substanţele cu rol imunologic se formează la nivelul tractului digestiv! Sarcina acestora constă în împiedicarea înmulţirii bacteriilor patogene, paraziţilor intestinali şi a ciupercilor, precum şi în facilitarea digestiei. Măresc absorbţia nutrienţilor, sintetizează vitaminele din complexul B şi acidul folic, au rol în metabolizarea lactozei, facilitează peristaltismul intestinal, măresc capacitatea de reacţie a sistemului imunitar, scad efectele secundare provocate de antibiotice. Perturbarea echilibrului acestor bacterii poate fi sursa a numeroase tulburări, deoarece multiplicarea bacteriilor patogene şi a ciupercilor (ex. cele din genul Candida) duce la diverse disfuncţii sau chiar afectarea unor organe. 
  Inamicii florei bacteriene sunt: fumatul, consumul de alcool, stresul, factorii de mediu, alimentaţia necorespunzătoare, tratamentul cu antibiotice, chemoterapia, radioterapia, alte terapii medicamentoase, apa clorinată, consumarea cărnii provenite de la animalele din crescătorii, maladiile inflamatorii ale tractului digestiv, constipaţia, diareea. Tulburările cauzate de factorii de mai sus pot fi uşor tratate prin aportul de probiotice. 
  Probioticele sunt bacteriile vii din tractul digestiv al omului, care au efect benefic asupra sănătăţii organismului-gazdă. Probioticele sunt alcătuite în mare parte din bacterii lactice şi bifidobacterii. 


  Biosa Flora conţine extracte de plante medicinale şi fructe îmbogăţite cu culturi de bacterii lactice şi flavonoide. Produsul conţine un amestec special de bacterii benefice, iar antioxidanţii din compoziţie au rolul de a stimula capacitatea de apărare a organismului. Aceste bacterii benefice acţionează direct asupra mucoasei intestinale, putând fi valorificate de la acel nivel. Datorită pH-ului scăzut (3,5) al produsului, bacteriile se află în stare inactivă, multiplicarea lor având loc doar din momentul ajungerii în organism. Prin intermediul procesului de digestie, duc la formarea acidului lactic, care are rol de reglare a pH-ului de la nivelul tractului digestiv şi de împiedicare a multiplicării bacteriilor patogene. 


  Prin utilizarea produsului Biosa Flora putem asigura buna funcţionare a sistemului nostru imunitar. Potenţează acţiunea detoxifiantă a ficatului, scade inflamaţia din cadrul afecţiunilor inflamatorii ale mucoasei intestinale, scade frecvenţa episoadelor de diaree şi balonări. Împiedică apariţia reacţiilor alergice, facilitează digestia laptelui şi a produselor lactate, scade riscul apariţiei osteoporozei. Împiedică formarea tumorilor prin neutralizarea substanţelor cu caracter tumorigen, mai ales la nivelul colonului. Flora bacteriană sănătoasă joacă un rol cheie în ciclul estrogenic al femeilor, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor menopauzei.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Biosa Flora 250ml

Biosa Flora 250ml

Biosa Flora 250ml

30 alte produse din aceeași categorie: